آلویتا در خوراک دام و طیور

آلویتا

“آلویتا” در حفاظت و تقویت خوراک دام و طیور و آبزیان چه نقشی دارد؟

از لحاظ طیف کاربردی “آلویتا” موثرترین توکسین بایندر در جهان است چون هم در PH  قلیائی و هم در PH اسیدی صد در صد کاربرد دارد. این در حالی است توکسین بایندر که شیمیائی هستند عموماً یا در PH قلیائی و یا در PH اسیدی عمل می کنند. با توجه به طیف کاربردی “آلویتا” نیازی به چند افزودنی مختلف نیست که هر کدام یک کار را انجام دهند. “آلویتا” به تنهایی از خوراک و دام و طیور و آبزیان شما محافظت می نماید و در ضمن “آلویتا” به عنوان یک مکمل غذایی در رشد دام و طیور نیز تاثیر مثبت دارد.

  • از ضایعات خوراک دام و طیور و آبزیان جلوگیری می نماید.
  • باکتری های مضر را از بین می برد و باکتری های مفید را تقویت می نماید.
  • میزان پروتئین حاصله از فرآیند تخمیر در سیلوها را افزایش می دهد.
  • میزان شیردهی گاوها را با چربی 4 درصد افزایش می دهد.
  • میزان مصرف خوراک دام را کاهش می دهد.
  • وزن دام و طیور را افزایش می دهد.
  • بیماری ها و بخصوص اسهال را در دامداری ها به شدت کاهش می دهد.
  • از رشد افلاتوکسین جلوگیری نموده و افلاتوکسین موجود را کاهش می دهد.
  • از رشد سالمونلا جلوگیری می نماید.
  • کاربردی ساده و قابل استفاده دارد.
  • با سالم سازی دام و طیور نهایتاً گوشت و شیر سالم به دست مصرف کننده می رسد و سلامت جامعه را تضمین می نماید.
  • مصرف “آلویتا” اقتصادی است.

آیا مصرف “آلویتا” عوارض جانبی دارد؟

خیر- طبق نظر سازمان بهداشت جهانی “آلویتا” یک ماده بی ضرر (G.R.A.S) است و حداکثر مصرف آن تقریباً دو برابر نمک طعام است یعنی “آلویتا” کاملاً سالم و بی ضرر است

آلویتا مورد تائید مراجع ذیصلاح به شرح زیر است:

  • اداره نظارت بر مواد غذایی
  • موسسه استاندارد و تحقیقان صنعتی ایران
  • اداره کل آزمایشگاه های کنترل و تشخیص طبی
  • سازمان غله کشور(پژوهشکده غله و نان)
  • انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (انستیتو تحقیقات تغذیه ای)
  • دانشگاه فردوسی مشهد (دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی)
  • شرکت سهامی گوشت کشور (وزارت جهاد سازندگی)
  • سازمان دامپزشکی کشور
  • شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور (جهاد سازندگی)
  • سردخانه شهرداری تهران

تحقیقات علمی آلویتا در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی معتبر جهانی

اثرات “آلویتا” در خوراک دام

  • مرکز تحقیقات دانشگاه مینوسوتا(1981):
  • گاوهایی که همراه ذرت علوفه ای “آلویتا” مصرف می کردند بازای افزایش وزن مساوی، 5/5 درصد خوراک کمتر مصرف نمودند.
  • میزان ضایعات خوراک دام(ذرت علوفه ای) با مصرف “آلویتا” به میزان 99 کیلوگرم در هر تن (ده درصد) تقلیل پیدا نمود.
  • مرکز تحقیقات دانشگاه ویسکانسین(1981):
  • با اضافه نمودن 454 گرم (یک پوند) “آلویتا” به جیره غذایی ماهیانه گاوهای شیرده، شیردهی ماهیانه هر گاو، به میزان 32 کیلوگرم شیر (70 پوند) با چربی 4 درصد افزایش یافت.
  • مرکز تحقیقات دانشگاه ایالتی اوهایو(1982):
  • با استفاده از “آلویتا” میزان ضایعات یونجه خشک به میزان 73 کیلوگرم (160 پوند) در هر تن تقلیل پیدا کرد (3/7 درصد تقلیل ضایعات).
  • بازای هر تن علوفه انباری، تولید شیر با 4 درصد چربی به میزان 41 کیلوگرم افزایش داشت.
  • مرکز تحقیقات دانشگاه مینوسوتا(1981):
  • گاوهایی که به مدت 126 روز ذرت علوفه ای آغشته به “آلویتا” (545 گرم در هر تن) را مصرف نمودند به میزان 3/10 کیلوگرم افزایش وزن داشتند.
  • خوراک گاوهایی که “آلویتا” مصرف می کردند بازای افزایش وزن مساوی 7/6 درصد تقلیل پیدا کرد.
  • مرکز تحقیقات دانشگاه ویسکانسین(1977):
  • اضافه نمودن “آلویتا” به یونجه ای که با رطوبت 18 الی 5/38 درصد عدل بندی شده بود باعث تقلیل اسپورهای کپک زا به میزان 7/86 الی 6/96 درصد گردید.
  • تجربیات آماری در مراتع نبراسکای شمالی:
  • با افزودن “آلویتا” به یونجه با رطوبت 35 درصد قبل از عدل بندی، میزان رشد کپک ها در مدت نگهداری 7 هفته ای تا حد 1/99 درصد کاهش پیدا نمود.
  • دانشگاه ایالتی کانزاس(1983):
  • گاوهایی که ذرت علوفه ای آغشته به “آلویتا” (636 گرم “آلویتا” در یک تن ذرت) را مصرف نمودند بازای وزن مساوی، خوراک مصرفی آن ها 5/4 تا 2/8 کاهش پیدا کرد.
  • دانشگاه مینوسوتا(1982):
  • گاوهایی که دانه های ذرت همراه با “آویتا” را مصرف نمودند در مدت 65 روز آزمایش با سرعت بیشتر و به میزان زیادتر اضافه وزن پیدا کردند.
  • مرکز تحقیقات سیلیکر(1990):
  • “آلویتا” از رلشد سالمونلا در پودر گوشت و پودر استخوان جلوگیری می نماید.
  • مرکز تحقیقات دانشگاه اوهایو(1981):
  • “آلویتا” افلاتوکسین موجود در خوراک ذرت (جهت خوک) را تقلیل می دهد.
  • دامهایی که جیره غذایی آنها همراه با “آلویتا” بود 22 درصد خوراک کمتر مصرف نمودند (ذرت 80 درصد سالم و 20 درصد آلوده به افلاتوکسین).
  • با جیره مساوی دامهایی که “آلویتا” همراه با ذرت آلوده به افلاتوکسین مصرف می نمودند به میزان 2/ک31 درصد نسبت به دامهای دیگر افزایش وزن داشتند.
  • مرکز تحقیقات دانشگاه مینوسوتا (1988):
  • “آلویتا” مقاومت ذرت علوفه ای با رطوبت زیاد و یونجه را هنگامی که در معرض هوا قرار می گیرند افزایش می دهد.
  • نتیجه فوق پس از بررسی میزان PH، اسید لاکتیک، اسید استیک، اسید پروبیوتیک، اتانول و آمونیوم موجود، به دست آمده است.
  • مرکز تحقیقات دنیای غذا(1981):
  • “آلویتا” در آزمایش کاربردی از کپک زدن ذرت علوفه ای جلوگیری نمود.
  • FUMIGATUS – MUCOR   – RHIZOPUS  – FUSARIUM   -PENICILLIUM   – SPP
  • “آلویتا” در آزمایش میکروبی از رشد شش نوع کپک در مواد خوراکی جلوگیری نمود.
  • ASPERGILLUS FLAVUS – FUMIGATUS   – A.NIGER   – PENICILLIUM EXPANSUM   – MUCOR PUSILLUS   – A.GLAUCUS
  • مرکز تحقیقات دانشگاه ویسکانسین(1981):
  • “آلویتا” ضمن تسهیل حداکثر تخمیر در حفظ و نگهداری پروتئین موجود در ذرت سیلاژ بسیار موثر است.
  • مرکز تحقیقات کراس لند(1984):
  • “آلویتا” نگاهدارنده ای موثر برای علوفه است.
  • تجربه های نگهداری علوفه (ویسکانسین1977):
  • استفاده علمی “آلویتا” در بیست جفت سیلو (40سیلو) نشان داد که میزان پروتئین قابل جذب علوفه در سیلوهای آلویتا 15 درصد بیشتر از علوفه در دیگر سیلوها بود.
  • آزمایشگاه تکنولوژی غذایی(1978):
  • آلویتا میزان ضایعات ماده خشک (DRY MATTER) علوفه را تا 50 درصد کاهش داده و اسید استیک موجود در علوفه را تا 25 درصد افزایش داد.
  • آزمایشگاه های تکنولوژی غذایی(1979)
  • آزمایش های انجام شده در سیلاژ ذرت علوفه ای:
  • آلویتا باکتری های مفید را تقویت می کند.
  • آلویتا با افزایش اسید استیک از رشد کپک ها جلوگیری می کند.
  • آلویتا تا بیش از 90درصد از رشد کپک ها جلوگیری می کند.
  • دانشگاه ویسکانسین(1980-1978):
  • گاوهایی که آلویتا (3/1 کیلو در تن) به جیره آن ها اضافه شده بود در 6 ماه اول روزانه 773 گرم شیر بیشتر با 32 گرم چربی بیشتر تولید نمودند و به طور متوسط در دو سال روزانه 450 گرم شیر بیشتر تولید نمودند.
  • دانشگاه ویسکانسین (1978):
  • آلویتا میزان کپک را 66 درصد در پودر ذرت (با رطوبت 20 درصد) کاهش داد.
  • آلویتا میزان کپک را 97 درصد در علوفه مرطوب ( با رطوبت 37 درصد) کاهش داد.
  • مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه مشهد(18/9/1374):

 

 

آلویتا از رشد انواع کپکها، باکتری ها و مخمرهای مضر صد در صد جلوگیری می نماید.

کپک آلترناریا سولانی ALTERNARIA SOLANI

کپک آسپرژیلوس نیگر ASPERGILLUS NIGER

کپک رایزوپوس نیگریکانس RHIZOPUS NIGRICANS

باکتری استافیلوکوکوس اورئوس STAPHYLOCOCCUS AUREUS

باکتری اشرشیا کلی ESCHERCHIA COLL

باکتری پسودوموناس اروژینوزا PSEUDOMONASS AEROGINOSA

مخمر ساخارومایس سرویسیا SACCHAROMYCES CERVISLAE

 

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا