آسه سولفام پتاسیم
آسه سولفام پتاسیم سومین قند مصنوعی است و همزمان با آسپارتام در سال 1967 کشف شد و مصرف آن در سال 1992 در آدامس و خشکبار و در سال 1998 در مایعات توسط FDA تایید شد آسه سولفام پتاسیم ماده ای بی ضرری بوده و در حرارت بالا تخریب نمی شود عمر نیمه طولانی حدود 3 تا 4 سال دارد و تاکنون گزارشی از بروز کانسر به هنگام مصرف آن داده نشده است .با توجه به ويژگي خاصي كه دارد مورد مصرف صنايع غذايي واقع گردیده است اين ماده داراي قدرت شيرين کنندگی تا 170 برابر شكر و 200 برابر قند طبیعی (ساکاروز) را دارد و داراي همان خواص آسپارتام است امروزه بسياري از مايعات شيرين،توسط تركيب سولفام پتاسيم و آسپارتام بدست مي آيد تا عمر و ثبات بيشتري به شيريني محصول دهد.اگر اين دوماده با هم مخلوط شوند. تاريخ مصرف محصول نيز از نظر زماني بالا رود و به همين دليل است كه نوشابه هاي خارجي كه از مخلوط اين دوشيرين كننده تهيه مي شوند. تاريخ مصرف بيشتري را نسبت به محصولات داخلي را دارند .آسه سولفام پتاسیم یک شیرین کننده بدون کالری (کالری صفر) است و حلالیت آن کاملاً قابل قبول است.
کاربرد ها آسه سولفام پتاسیم
در انواع دسر، پودینگ، نانهای شیرین و کیکها، شیرینی و شکلات، نوشیدنیها، و کنسروها آبميوه سازي .نوشابه هاي رژيمي . رژيمي برخي از آب نباتها و شكلاتهاي ديابتي و .قرص هاي قند ديابتي به كار برده مي شود .