اسید تارتاریک

اسید تارتاریک

اسید تارتاریک یک اسید دی‌کربوکسیلیک قوی که در گیاهان ، به ویژه میوه‌ و خصوصاً انگور به شکل آزاد یا در ترکیب با نمک‌ها به وفور یافت می‌شود. این اسید جاذب رطوبت است و قابلیت انحلال بالائی در آب دارد. به طوری که در دمای اتاق (۲۵ درجه سانتی‌گراد) هر ۱۵۰ گرم آن در ۱۰۰ میلی‌لیتر آب حل می‌شود. اسید تارتاریک ترش‌تر از اسید سیتریک است و خاصیت ضد اکسایشی مواد ضد اکسایش را تشدید می‌کند. در صنایع غذائی از این اسید برای تهیه آشامیدنی‌هائی با طعم انگور و نیز برای ساختن ژله‌ها و افزودن به گرد نانوائی استفاده می‌شود. یک هیدروکسی اسید است . هیدروکسی اسیدها گروهی از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که یک گروه عاملی هیدروکسیل به آنها افزوده شده است. این اسید را برای ایجاد مزه ی ترش به دیگر غذاها اضافه می کنند. همچنین این اسید یک آنتی اکسیدان می باشد. این اسید کریستالهای سفید دارد .ماده‌ای است که آبدوست و امولسیون‌کننده که از آن در امولسیون‌های روغن در آب استفاده می‌شود. متصل کردن گلیسرول با اسید تارتاریک قبل از استری شدن سایر قسمت‌های گلیسرول ، خاصیت آبدوستی امولسیون را بیشتر می‌کند. در نانوائی از این ماده برای زیادکردن خاصیت کشش‌پذیری گلوتن که سبب نرم‌شدن خمیر و افزایش حجم آن می‌شود ، استفاده می‌کنند. در شیرخشک مخصوص قهوه ، این ماده باعث معلق نگهداشتن شیرخشک در سطح قهوه می‌شود. در شکلات‌سازی نیز برای قوام‌دادن و چسبندگی محصول به‌کار می‌رود.

فرمول مولکولی C4H6O6 (Basic formula)
HO2CCH(OH)CH(OH)CO2H (Structural formula)
جرم مولی 150.087 g/mol
شکل ظاهری white powder
چگالی 1.79 g/mL (H2O)
دمای ذوب 171–174 °C (L or D-tartaric; pure)
206 °C (DL racemic)
165-166 °C (“meso-anhyrdous”)
146–148 °C (meso-hydrous)[۲]
انحلال‌پذیری در آب 133 g/100ml (20 °C)
اسیدی (pKa) L(+) 25 °C :
pKa1= 2.95 pKa2= 4.25
meso 25 °C:
pKa1= 3.22 pKa2= 4.85

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا