سوربات پتاسیم

یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم 516931 است که د ر صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده و ضد کپک کاربرد دارد .این نگهدارنده در مقادیر مجاز سمی نبوده ودر PHکمتر از ۶ بهترین اثر خودرا نشان می دهد.  PH آن ۸/۴ است ودر ۴ = PH ، محدود ۸۶ % آن به صورت تفکیک نشده وجود دارد. غلظت ضد میکروبی موثر سوربات در مواد غذایی 3/0-05/0 درصد است.

 ادامه مطلب …

دی استات سدیم

یک ترکیب شیمیایی با فرمول CH3COOو جرم مولکولی g/mol  ۱۴۲٫۰۹می باشد. شکل ظاهری این ترکیب کریستال سفید رنگ است و به شدت بوی اسید می دهد. این ماده در آب محلول است. از ویژگی های این ترکیب وجود پیوند هیدروژنی بین  آنیون های آن است و ضمنا این ترکیب خاصیت ضد میکروبی دارد.

ادامه مطلب …

زانتان گام

زانتان گام (صمغ زانتان) یک افزودنی است که به عنوان غلیظ‌کننده، تثبیت‌کنندۀ غلظت مواد اولیه غذایی، امولسیفایر و پرکننده مواد اولیه صنایع غذایی استفاده می‌شود، این صمغ زمانی ساخته می‌شود که سویه‌های باکتری Xanthomonas campestris با محلول گلوکز حاصل از ذرت، سویا، لبنیات یا گندم تغذیه می‌شوند

ادامه مطلب …

مونوسدیم گلوتامات

مونوسدیم گلوتامات با فرمول شیمیایی C5H8NNaO4 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم 85314 است. که جرم مولی آن 169.111 g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر بلورین سفید است.  این یک افزودنی معمول برای افزایش عطر و طعم به غذا استفاده می شود.

ادامه مطلب …

اسید سیتریک

اسید سیتریک یا جوهر لیمو در صنایع غذایی به دوشکل مونوهیدرات (آبدار ) و آن هیدروز (خشک) و بصورت پودری و کریستال مورد استفاده قرار می گیرد. اسید سیتریک یکی از پرکاربرد ترین محصولات در صنایع غذایی است.

ادامه مطلب …

سدیم بی‌کربنات
جوش شیرین با نام دیگر بی کربنات سدیم ماده ای شیمیایی است که در صنایع غذایی به خصوص تولید کیک و شیرینی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده با cas no برابر 8-55-144 که نوعی نمک است از ترکیب یون Na و یون بی کربنات تشکیل می شود.
 

ادامه مطلب …

اسید اسکوربیک

ویتامین C یا همان اسید اسکوربیک از انواع ویتامین‌های محلول در آب است که در بدن ساخته نمی‌شود و باید حتما آن را از مواد غذایی جذب کرد. از آنجایی که حرارت باعث ازبین رفتن آن می‌شود، در بدن ذخیره نشده و باید روزانه مقدار مورد نیاز بدن را مصرف کنیم. ویتامین C در میوه و سبزیجات زیادی موجود است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به گروه مرکبات مثل پرتقال و لیمو اشاره کرد.

ادامه مطلب …

پروپیونات کلسیم
کلسیم پروپیونات (که به آن E282 نیز می گویند) نمک کلسیم پروپیونیک اسید با فرمول شیمیایی Ca (OOCCH2CH3) 2 است. این نمک معدنی جامدی سفید رنگ با بوی ضعیف و با خاصیت جذب رطوبت است که با مواد اکسید کننده قوی ناسازگار است. پروپیونات کلسیم در دمای ۳۰۰ درجه سانتی گراد ذوب شده و pH آن ۷ تا ۹ است.

ادامه مطلب …

بیکینگ پودر

Baking powder   یا پودر قنادی یک نوع عامل  برای ورآمدن خمیر و حجم دهنده انواع نان و کیک است و در صنایع مختلف غذایی استفاده می‌شود.از آنجا که بکینگ پودر یک نوع باز است، به محض مخلوط‌شدن با مایعاتی که خاصیت اسیدی دارند، موجب آزادشدن گاز دی اکسید کربن می‌شود که باعث ورآمدن خمیر و ایجاد حجم در انواع محصولات بیکیری و غذاهای فرآوری شده می‌شود.

ادامه مطلب …

اسکرول به بالا