سوربات پتاسیم
یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم 516931 است که د ر صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده و ضد کپک کاربرد دارد .این نگهدارنده در مقادیر مجاز سمی نبوده ودر PHکمتر از ۶ بهترین اثر خودرا نشان می دهد. PH آن ۸/۴ است ودر ۴ = PH ، محدود ۸۶ % آن به صورت تفکیک نشده وجود دارد. غلظت ضد میکروبی موثر سوربات در مواد غذایی 3/0-05/0 درصد است.
دی استات سدیم
یک ترکیب شیمیایی با فرمول CH3COOو جرم مولکولی g/mol ۱۴۲٫۰۹می باشد. شکل ظاهری این ترکیب کریستال سفید رنگ است و به شدت بوی اسید می دهد. این ماده در آب محلول است. از ویژگی های این ترکیب وجود پیوند هیدروژنی بین آنیون های آن است و ضمنا این ترکیب خاصیت ضد میکروبی دارد.
زانتان گام
زانتان گام (صمغ زانتان) یک افزودنی است که به عنوان غلیظکننده، تثبیتکنندۀ غلظت مواد اولیه غذایی، امولسیفایر و پرکننده مواد اولیه صنایع غذایی استفاده میشود، این صمغ زمانی ساخته میشود که سویههای باکتری Xanthomonas campestris با محلول گلوکز حاصل از ذرت، سویا، لبنیات یا گندم تغذیه میشوند
مونوسدیم گلوتامات
مونوسدیم گلوتامات با فرمول شیمیایی C5H8NNaO4 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم 85314 است. که جرم مولی آن 169.111 g/mol میباشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر بلورین سفید است. این یک افزودنی معمول برای افزایش عطر و طعم به غذا استفاده می شود.
اسید سیتریک
اسید سیتریک یا جوهر لیمو در صنایع غذایی به دوشکل مونوهیدرات (آبدار ) و آن هیدروز (خشک) و بصورت پودری و کریستال مورد استفاده قرار می گیرد. اسید سیتریک یکی از پرکاربرد ترین محصولات در صنایع غذایی است.
سدیم بیکربنات
اسید اسکوربیک
ویتامین C یا همان اسید اسکوربیک از انواع ویتامینهای محلول در آب است که در بدن ساخته نمیشود و باید حتما آن را از مواد غذایی جذب کرد. از آنجایی که حرارت باعث ازبین رفتن آن میشود، در بدن ذخیره نشده و باید روزانه مقدار مورد نیاز بدن را مصرف کنیم. ویتامین C در میوه و سبزیجات زیادی موجود است که از جمله مهمترین آنها میتوان به گروه مرکبات مثل پرتقال و لیمو اشاره کرد.
پروپیونات کلسیم
بیکینگ پودر
Baking powder یا پودر قنادی یک نوع عامل برای ورآمدن خمیر و حجم دهنده انواع نان و کیک است و در صنایع مختلف غذایی استفاده میشود.از آنجا که بکینگ پودر یک نوع باز است، به محض مخلوطشدن با مایعاتی که خاصیت اسیدی دارند، موجب آزادشدن گاز دی اکسید کربن میشود که باعث ورآمدن خمیر و ایجاد حجم در انواع محصولات بیکیری و غذاهای فرآوری شده میشود.